La moda del positiu

D’uns anys ençà el que es porta és ser positiu. L’excel·lència ha passat com un buldòzer derrocant l’autenticitat, arrossegant sota la pala els defectes, les manies i les impureses de l’ésser humà. La tolerància ha quedat supeditada a ser diferent però amb classe i glamour. Tots podem ser únics i irrepetibles, però sempre sota els cànons bàsics i inamovibles creats per la publicitat no comercial. De la mateixa manera que tots podem ser bells però sempre amb les orelles enganxades al crani, tenim el permís exprés de la societat per estar tristos o preocupats només durant aproximadament dos minuts. Automàticament, i després d’exposar les nostres inquietuds i vomitar sentiments d’impotència, soledat o incomprensió –i mai de forma desmesurada–, hem de canviar el xip, l’actitud i el discurs cap a la resignació i, veloçment, posar-nos les ulleres de veure la vida com un compendi d’experiències que ens enriqueixen i són una mena de premi per a ser millors.

Doncs no. De vegades cal no oblidar que s’és com s’és i que va bé ser autèntic, encara que no se sigui del tot chic. Si tenim ganes de plorar i deixar que el moc ens caigui, deixem els mocadors de paper dins la butxaca i eixuguem-nos amb la màniga. Si tenim una por immensa i ens entren cagarrines, no diguem que anem a la toilette, siguem sincers.

A la societat, de tant veure vídeos al youtube sobre l’optimisme, se’ns ha oblidat que per ser-ho cal haver-ne après, i no justament a base de vimeos. I la feina d’afrontar la vida amb positivitat, alegria i maduresa fem-la quan i com puguem.

No juguem a ser terapeutes, si us plau, que ells no acostumen a fer discursets.

Anuncis

2 pensaments sobre “La moda del positiu

  1. Hi estic d’acord!
    La vida és dolça i amarga i un ha de poder expressar els seus sentiments positius i negatius quan li sigui necessari. No ens hem d’ofegar per la negativitat, però tampoc ens ha d’ofegar la positivitat.
    Hi ha moments per tot, ens agradi o no.

  2. Entenc el que dius perquè, crec, tots notem aquesta pressió social. Cal ser positiu, cal ser…

    Doncs jo no ho aconsegueixo sempre que vols que et digui. Potser els gurus de les ciències socials em suspendran en Sociabilitat. Què hi farem!

M'agrada que comentis

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s