Santorini

Mes de març. Un anticicló silent plana, pesant, sobre el Mediterrani. En una petita illa grega, la brisa pentina les Crassula dels penya-segats. Una terrassa enlairada, cadires blanques de lona davant petites taules rodones d’un dalt de marbre puríssim, de potes forjades en ferro de negre lacat. Allà prenen el sol, el paisatge i l’escalfor, tres amics primerencs, l’un al costat de l’altre, sense ni mirar-se, absorta la vista en la blavor del mar i els sentits en l’escalfor del sol a l’esquena.  Tenen els culs encastats a les cadires i els pantalons arromangats.

—Cambrer, una altra ampolla, si us plau!

En aquesta illa grega, tothom parla català, fins i tot les gavines i gavians.

—Jordi, vols dir que no la farem grossa, amb una altra ampolla? Demanem una altra d’anxoves, que la coca sucada era realment deliciosa, i així fem una mica de coixí. Anna, més vi?

En aquesta illa grega, les coques de pa són de Torroella i les anxoves de L’Escala.

—Nens, sort que he agafat les ulleres de sol. Carme, va dona, que no tenim rellotges, mòbils, fills ni feines. Omple’m una altra vegada la copa. Mmm, s’hi està tan bé, aquí…

En aquesta illa grega, el vi no puja, les anxoves no fan set i el sol no crema.

Una filera de formigues puja pel caire del campanar. Semblen un grup d’escolars enfilant-se dalt d’un turó, acompanyats d’un educador expert en paisatge que els explicarà que els seus antecedents venien del mar enllà, moguts per la crisi i la necessitat. Un cop arribades  les formigues al capdamunt de l’illa, a la creu que tot ho veu, el vent els mou les antenes i els fa plorar els ulls, així que decideixen refer el camí en descens. I mentre es creuen amb les que pugen, els comenten:

—Pibe, la vista está cojonuda, pero el viento… Te vas a despeinar!

Així que les primeres formiguetes argentines estufades seran les que trobaran les molles de coca sucades amb tomata que cauen, espolsades, de les bruses blanques i els texans acampanats arromangats dels tres amics primerencs.

Foto d'Amazing Earth http://www.facebook.com/photo.php?fbid=363481013663519&set=a.359635174048103.93035.329574380387516&type=1&theater

Foto d'Amazing Earth (FB)

Anuncis

4 pensaments sobre “Santorini

  1. Tot això és culpa de l’estrany poder dels dimoniets, fades i minairons virtuals, que ens enreden a mitja feina matinal per a entortolligar les nostres vides amb les dels altres tafaners que són a l’altra banda de la pantalla, a pocs quilòmetres de casa nostra, a Queensland o a Guatemala…però, fet i fumut, de vegades perdre el temps és guanyar-lo, no?

  2. Imaginar i recordar és gratis. Un cop espolsades totes les bruixes i bruixots i amb el cap més clar i la mirada neta, tornem-hi al “tajo” que això no ha estat més que un “kit kat”.

M'agrada que comentis

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s