Revolució local

Quina és la por que ens impedeix protestar amb severitat davant de les injustícies? Quina moralitat de fireta ens han inculcat de petits per adoctrinar-nos sobre la caritat però també sobre la submissió? Valors cristians tergiversats? Diners, avarícia, poder, fregant-se les mans i bavejant amb els ulls injectats en sang i els sexes excitats.

Per què hi ha gent que no sent ganes de plorar quan una mare exposa en públic la  pregunta del seu nen per la buidor de la nevera? Fills d’immigrants que passen les tardes a centres socials perquè al menys allà poden berenar. I nosaltres comentem al bar que la cosa està molt malament i ens indignem, amb la boca petita, perquè les beques se les enduen sempre els mateixos. Amb la boca petita, dic, fem bombolles de xiclet gegants que inclouen tots els tòpics i generalitats.

No arribem a final de mes, però ho expliquem via twitter gràcies a un ADSL que paguem religiosament el mateix dia que diem que no arribem. Plens d’incoherències petites ens estranyem de les grans farses dels governants. Però esporuguits com a molt cridem sense so.

Ens hem rentat el cervell. Ens hem aniquilat, en nom de la civilització i de l’educació ens hem venut i no tenim prou riquesa moral per recuperar-nos.

No tot està perdut. Si no som prou valents per al canvi global, comencem per la revolució local, dins del nostre pis hipotecat.

Der Schrei der Natur ( El crit de la Natura )  Edvard Munch

Anuncis

6 pensaments sobre “Revolució local

  1. Estem immersos en una societat que se’ns ha menjat. Hi ha poca gent que sigui capaç de sortir a protestar per coses que realment són importants, però forma part del joc. Poc a poc, amb el pas del temps, del “sistema”, de l’educació poc crítica i dels tabús socials, ens hem anat conformant amb els que es permet i el que no es permet. Ens diuen subtilment el comportament que socialment és acceptat i el que no.

    El que passa, en part, és culpa del nostre conformisme.

  2. Suposo que deus estar assabentada que una versió del quadre que has penjat per il.lustrar aquest darrer text es va subhastar a Sotheby’s recentment assolint la xifra rècord de 119.9 dòlars. Cridar té un preu. En aquest cas, el del més-dient.

    Coincideixo amb en Tomàs.

M'agrada que comentis

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s