Abans d’ahir, el dia post i el dia després del post

???????????????????????????????????????????????????????????????????

Bé, ja ha passat, per fi. Perquè amb que passés l’abans d’ahir no n’hi havia prou, perquè ahir havia de ser el dia de després, d’empatx del col·lectiu escriptor i dia de llistes de vendes, i avui el dia de després del de després, d’excuses, explicacions i desfer llistes de venuts, de disculpes i caps cots.

Diuen que rectificar és de savis, però després d’una cagada tan descomunal com fer una llista de més venuts “mediàtics” al costat de la de ficció i no-ficció, no intueixo la saviesa per enlloc. Amb tots els respectes, eh, perquè tots ens equivoquem, però quin mal pas!

Primerament, per distingir una llista de mediàtics, com si ser mediàtic tingués res a veure amb escriure millor o pitjor que els no mediàtics. Posats a fer en podríem fer una d’alts i baixos, o millor, de simpàtics i antipàtics. Ah, és veritat, que ser dels més venuts tampoc no és garantia de ser de bon llegir, però tampoc els escriptors baixos i antipàtics vendran més que les escriptores altes i simpàtiques; o potser sí. Així que tenim infinites llistes possibles.

Posteriorment, perquè considerar un Espinosa mediàtic i un Barberà no mediàtic té delicte. Personalment tinc més vist (encara que sigui de reüll) i escoltat (encara que sigui de reorella) en Barberà que l’Espinosa, no sé vosaltres. I ja no parlem d’en Màrius Serra i la Pilar Rahola. Qui decideix qui és mediàtic i qui no? Es compten el nombre d’aparicions a la televisió, a la ràdio? I al Facebook o al Twitter? Així que tenim infinites llistes possibles al quadrat, segons qui decideixi on és la nota de tall per accedir a ser mediàtic, alt, gras, simpàtic, lleig, sòmines i demés.

Però deia que, per fi, ha passat tot. Ara només ens queda arribar-nos un dia d’aquests (o d’aquells, que tenim lectura pendent acumulada) per la nostra llibreria i passar-hi mitja tarda, o potser només cinc minuts, perquè amb la llista preparada tot és molt més eficient. Almenys així no ens comptaran a les llistes de menys venuts i així segur que no serem mediàtics.

Anuncis

3 pensaments sobre “Abans d’ahir, el dia post i el dia després del post

  1. Curiosament, o no, “mediàtic” no surt al diccionari de l’IEC, tot i que el Termcat si que el recull, com a “relatiu o pertanyent als mitjans de comunicació de massa”.

  2. L’important al capdavall és que cada lector trobi el seu llibre, independentment de la llista a la qual pertanyi. Posats a fer-ne, per què la dels que publiquen sempre el mes abans de Sant Jordi i els que no miren la data? :p

M'agrada que comentis

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s