Calla, mediocre pagellida

lapas_jpg

Ja ho sap, que té un problema d’autoestima. Ja sap que no són els altres, que la fan sentir mediocre a matar, sinó que és ella la que se’n sent. I arriba un moment en què, com que no pot trencar amb ella mateixa, cansada de sentir-se somicar, trenca amb tots aquells que la fan sentir com un cinc pelat. Perquè que no en sap més. I li ve una urgència de moment tortuga o cargol, o més aviat pagellida, que vol aferrar-se a la roca de la vida sense que ningú no la pugui arrabassar, amagada sota una piràmide rugosa, al caire del mar.

Ella ja ho sap, que és mediocre; ho és tant que diu que no té forces per intentar ser res més que això. Potser és cansament o autocompassió, excusa, mandra, desinterès, interès, tastaolleterisme compulsiu, imbecilitat mòrbida, gilipollisme agut. Perquè si és veritat que amb esforç i pràctica una persona com ella pot fins i tot arribar a fer-ho bé, com a mínim ha de tenir altres virtuts que li suportin l’ésser actiu: constància, amor propi, perspicàcia, personalitat ferma i un bon coixí d’intel·ligència i cultura de l’esforç.

I com que ella ja ho sap, que té un problema d’autoestima i que alhora és mediocre, s’amaga dins la closca, calla, dorm, espera que baixi o pugi la marea, desapareix entre les algues, les anemones i els nudibranquis que li colmaten el cim, i deixa de jugar per un temps a ser aquell algú que desitjaria ser i dedica els seus dies a construir-se una bona mediocritat orgullosa.

 

Anuncis

Un pensament sobre “Calla, mediocre pagellida

  1. Potser és cansament o autocompassió, excusa, mandra, desinterès, interès, tastaolleterisme compulsiu, imbecilitat mòrbida, gilipollisme agut.
    m’agrada tots aquests qualiticatius o desqualificatius, penso que és un bon exercici trobar desqualificatius de dos paraules.

M'agrada que comentis

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s